Olet varmaankin kuullut sanonnan, että olemme viiden meille kaikkein läheisimmän ihmisen summa. Ilmeisesti tämän on sanonut ensimmäistä kertaa liikemies Jim Rohn, joka ymmärsi verkostojen merkityksen. Kirjailija Dirk Wittenborn taas on sanonut (vapaasti suomennettuna): “Olemme kaikkien niiden ihmisten summa, joita olemme koskaan tavanneet; vaihda heimoa ja heimo muuttaa sinua.”

Myös minulle ratkaiseva asia omalla vaurastumisen matkallani on ollut oikeiden ihmisten kohtaaminen ja myöhemmin oikeiden ihmisten seuraan aktiivisesti hakeutuminen.

Ensimmäinen vaurastumiseni kannalta käänteentekevä kohtaaminen oli varallisuusvalmentaja (nykyisin kollega) Terhi Majasalmen kanssa. Olimme tunteneet Terhin kanssa jo opiskeluajoista saakka, mutta opiskelujen jälkeen tiemme olivat kulkeneet aika lailla eri reittiä: Terhi alkoi kasvattaa määrätietoisesti omaisuuttaan sijoittamalla ja minä taas vingutin Visaa ja shoppailin, matkustin, söin ja juhlin niin paljon, kuin mieli teki ja limiitti riitti.

Aika lailla sattumalta tiemme kohtasivat vuosia myöhemmin, ja hetken mielijohteesta päädyin Terhin Vauras Nainen -valmennukseen vuonna 2011. Tuo valmennus sysäsi liikkeelle prosessin, joka sittemmin (ei yhtään vähempää kuin) muutti elämäni.

Upeiden naisten keskellä valmentautuessani sain käänteentekevän oivalluksen, että myös minulla on todellakin mahdollisuus vaurastua. Samalla innostuin sijoittamisen tuomista mahdollisuuksista tuoda elämääni lisää vapautta.

Tuon valmennuksen jälkeen aloin hakeutua säännöllisesti muihin vaurastumista ja sijoittamista käsitteleviin valmennuksiin, tapahtumiin ja seminaareihin. Niissä tapasin ihmisiä, jotka olivat yhtä innostuneita sijoittamisesta kuin minäkin sekä sain samanhenkisiä ystäviä, joilta sain uusia ideoita ja paljon inspiraatiota vaurastumiseen ja sijoittamiseen.

Esimerkiksi asuntosijoittaminen oli minulle pitkään suorastaan pelottava mörkö – pidin sijoitusmuotoa aivan liian monimutkaisena ja riskialttiina. Ajatus muuttui lopulta, kun olin viettänyt niin paljon aikaa useiden, jopa kymmeniä sijoitusasuntoja omistavien ihmisten keskellä, että totesin: jos kaikki nämä ihmiset pystyvät siihen, niin miksi en minäkin!

Liikkeelle päästyäni olinkin jo vuodessa ostanut neljä sijoitusasuntoa.(Enemmänkin kelpaisi, mutta markkinat ovat tällä hetkellä melkoisen haastavat ja tarpeeksi kiinnostavia kohteita on hankala löytää.)

Viimeisimpänä kävin Varallisuusakatemian Varallisuusvalmentaja®-koulutuksen ja tutustuin upeisiin varallisuusvalmentajiin, joilla on uskomaton määrä tietotaitoa taloudenhallintaan ja sijoittamiseen liittyvistä kysymyksistä. Paula inspiroi minua pitkäjänteisellä ja systemaattisella taloudenhallinnalla ja säästöjen kartuttamisella, Ninalta sain idean sijoitusasuntojen vuokraamisesta välitysfirman kautta, Sanna taas innosti minut tutustumaan autohallipaikkoihin ja Terhiltä sain paljon vinkkejä listaamattomiin yrityksiin sijoittamiseen ja sopivien yritysrakenteiden suunnitteluun liittyen.

Mitä tästä kaikesta olen oppinut? Sen, että seura todellakin ratkaisee, minkälaisia tuloksia saat. Kun vietät aikaa ihmisten kanssa, jotka ovat joko matkalla kohti samoja tavoitteita tai mahdollisesti jo saavuttaneet niitä, saat uutta puhtia, ideoita ja vertaistukea omaankin vaurastumiseesi.

Miehet ovat perinteisesti olleet meitä naisia parempia verkostojen luomisessa – ehkäpä nyt on meidän vuoromme. Jo yli 38-tuhatjäseninen Vauras Nainen -ryhmä Facebookissa kertoo, että naiset ovat valmiita puhumaan rahasta samanhenkisessä seurassa.

Oletko sinä jo siellä? Tervetuloa mukaan!

 

Vaurastumistarina: Nelikymppisenä osakesijoittajaksi
Share This